Locaties

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een typisch waddeneiland, rustig, sfeervol en met maar één dorp. Ideaal voor een actief/ competitief & interactief uitje met één van onze Speurtochten. Vanuit het westen gerekend is Schiermonnikoog het vijfde bewoonde Nederlandse waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. In Januari 2019 telde het waddeneiland, 936 inwoners. Vanaf Lauwersoog is Schiermonnikoog met de boot te bereiken in zo’n 50 minuten, de auto kan helaas niet mee.

Ameland

Ga lekker actief/ competitief & interactief met één van onze Speurtochten op Ameland. Vanuit het westen gerekend is Ameland het vierde bewoonde Nederlandse waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. In Januari 2019 telde het waddeneiland, 3673 inwoners. Vanaf Holwerd is Ameland met de boot te bereiken in zo’n 50 minuten. Vraag naar de mogelijkheden voor een leuke Interactieve Speurtocht op Ameland.

Terschelling

Terschelling ligt tussen Vlieland en Ameland in. Net als de andere waddeneilanden is het toerisme voor Terschelling de grootste inkomstenbron. Een belangrijk en jaarlijks terugkerend theaterfestival is Oerol, een festival wat als sinds 1982 bestaat. Terschelling valt onder de provincie Friesland en heeft 12 woonplaatsen, met als hoofdplaats West Terschelling. Dit is ook tevens de aankomstlocatie van de overtocht. Vanuit Harlingen is het met de reguliere veerdienst 2 uur of met de sneldienst 45 min varen.

Vlieland

Vlieland ligt in de provincie Friesland en is van het westen gezien het tweede bewoonde Waddeneiland. Het eiland ligt tussen Texel en Terschelling in. Net als bij Terschelling, vertrekt de veerboot vanuit Harlingen. De overtocht naar Vlieland duurt ongeveer 90 minuten, de auto moet op het vaste land blijven. In Januari 2019 telde het eiland 1138 inwoners.

Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland is Texel en het hoort bij de provincie Noord-Holland. Texel is ongeveer 20 km lang en 8 km breed en telde in Januari 2019, 13.547 inwoners. Vanuit Den Helder is het zo’n 20 minuten met de veerdienst varen naar Texel. Net als Terschelling en Ameland mag je naar Texel je eigen auto meenemen. Hét eiland van de Texelse schapen. Ben jij op zoek naar een leuke Speurtocht op Texel?